EXPLOZIV/Filmul NEVĂZUT de la sediul PSD/VIDEO

EXPLOZIV/Filmul NEVĂZUT de la sediul PSD/VIDEO

O zi cu adevărat istorică a fost. Lukașenko s-a ales președinte pentru al cincilea mandat în Belarus, liderul ISIS a fost dat dispărut, prezumtiv mort, iar Liviu Dragnea a scos în ploaie și vânt peste 400.000 de membri ai PSD ca să-l voteze pentru funcția de președinte al PSD, scrie Adriana Duțulescu în  bn24.ro .

Nu se știe dacă l-au și votat, pentru că rezultatele se vor anunța luni. E greu să numeri 400.000 de voturi, așa că a apărut încă un banc pe seama alegerilor din PSD – poate Dragnea se culcă președinte ca Geoană și se trezește că a câștigat Băsescu.

Singurul care nu a gustat glumele care au curs toată ziua în sediul central al PSD pe seama candidatului unic la alegerile cu 530.000 de alegători a fost cerberul secției speciale de vot instalate în Kiseleff 10. Ion Popa, președintele organizației de pensionari, pus la 4 ace, a numărat responsabil toată ziua buletinele de vot împăturite impecanil pe masuța instalată în holul central, lângă cele două cabine de vot, a privit nemulțumit dar stoic vânzoleala jurnaliștilor porniți să ia în derâdere actul istoric ce se sâvârșea acolo, a avut grijă să fie pastă în pixurile pe care liderii urmau să le folosească pentru a bifa pe buletin numele lui Liviu Dragnea, și s-a însuflețit pe după amiază când a auzit zgomot la ușa cea mare de la intrare, semn că urma să își îndeplinească, în sfârșit, menirea.

Chit că menirea sa era să-i înmâneze buletinul de vot Doinei Fedorovici, senatoarea de Botoșani, care n-a votat la Botoșani, pentru că, întâmplător, la Botoșani nu era buluc de camere de filmat de la televiziunile centrale, și se știe că dacă ce faci nu este în fața camerelor de filmat ale televiziunilor centrale, faci degeaba. Inclusiv 3 sesiuni de fotografii „pentru pagina mea de Facebook, te rog, Gabi, cele pe care mi le-ai făcut adineauri nu au ieși bine”. Gabi, adică Gabriela Firea, nevoită să facă pe fotograful de partid pentru colega narcisistă.

Pe același principiu, nici ministrul Liviu Pop n-a vrut să voteze la el acasă unde nu îl vedea nimeni. Bine, nici în sediul central nu prea l-a văzut nimeni, având în vedere că în momentul apariției sale, la auzul unui strigăt de luptă din tabăra reporterilor, „a venit Liviu Pop!”, s-a auzit, fix în urechile lui Liviu Pop, un „Cine e ăsta?”

Singurul la care s-a văzut că ar fi vrut să voteze la el acasă a fost Victor Ponta, care a tras de timp cât a putut pentru a amâna momentul venirii la partid la o acțiune care îl avea în centru nu pe el, ci pe cel care i-a tras partidul de sub picioare. Ponta a intrat aproape pe nesimțite în sediu, în timp ce noua stăpânire se întreținea vesel cu fetele de la presă, pe hol, s-a dus glonț la nea Popa, a zis că îi pare rău că a întârziat, dar a vrut să vadă meciul naționalei de rugby, a intrat glonț în cabina de vot, a ieșit într-o fracțiune de secundă și a vorbit două fracțiuni de secundă cu presa, având în permanență grijă să nu aibă contact vizual cu Liviu Dragnea, care a așteptat zâmbind larg să fie și el imortalizat lângă victimă. Victima însă a plecat de la partid val vârtej, refuzând și invitația de a viziona meciul naționalei de fotbal cu Insulele Feroe împreună cu ceilalți, pe motiv că vrea să meargă acasă, că dacă nu se califică naționala o să îl înjure lumea. S-a obișnuit, se vede treaba, să  fie înjurat de lume.

Liviu Dragnea a trecut relativ ușor peste durerea provocată de plecarea lui Ponta și s-a pus, cu nepăsare, să se uite la meci, într-o învălmășeală de SPP-iști, șoferi, angajați la partid, jurnaliști, lingușitori de meserie, plus echipa lui, adică noul regim de la partid: Andrei Dolineaschi, secretarul general, Florin Iordache, șeful comisiei de vot, Mihai Fifor, liderul de la Senat și Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct.

În această ilustră adunare a picat, odată cu primul gol al Naționalei, un Valeriu Zgonea negru de supărare. Viitorul președinte executiv al PSD, numărul doi după Dragnea, tocmai aflase că nu va mai fi numărul doi, pentru că Dragnea are de gând să facă 4 numere 2, adică în loc de un președinte executiv să facă 4 primvicepreședinți. Nominalizați pe piața neagră a informațiilor erau Andrei Dolineaschi, Paul Stănescu (baronul de la Olt, prieten bun al lui Dragnea), Olguța Vasilescu și, ultimul pe listă, fără voia lui, Valeriu Zgonea.

Foc și pară ca la Craiova, prin urmare. La pauză, cu un calm teleormănean imperturbabil, Dragnea ieșea agale din birou și se îndrepta spre alt birou, întrebându-se angelic de ce-o fi supărat Vali.

După a doua repriză, s-a mirat din nou. „Unde e Vali, a plecat? E cam supărat pe mine, dar nu înțeleg de ce”.

A aflat ceva mai târziu, când Vali a intrat peste el în birou, să tranșeze problema. Ori suntem președinți, ori nu mai suntem. N-au tranșat nimic, urmând să se reia negocierile luni, înainte de ședința Comitetului Executiv. Dragnea vrea să propună modificarea statutului PSD astfel încât conducerea partidului să aibă 18 vicepreședinți și 4 primvicepreședinți, dar fără promisa funcție de președinte executiv, anunțată oficial cu dedicație pentru Valeriu Zgonea. Statutul urmează să fie votat dumina viitoare, la Congres, după care se va vota și pentru alegerea noilor ocupanți ai noilor funcții. Zgonea consideră însă că trecerea de la a fi președinte executiv al PSD la a fi unul dintre cei 4 primvicepreședinți este o retrogradare pe care o refuză.

Seara s-a încheiat însă într-o atmosferă de unitate și optimism, cu declarația lui Florin Iordache:„Profităm și de faptul că România a câștigat meciul și vă anunțăm un al doilea eveniment fericit: prezența la vot la alegerile pentru funcția de președinte al PSD a fost de 81%!”



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...