Kelemen, întrebat despre candidatura lui Tokes în Ungaria: Nu ne încurcă în niciun fel

Kelemen, întrebat despre candidatura lui Tokes în Ungaria: Nu ne încurcă în niciun fel

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Deva, întrebat cum sunt influenţate voturile pentru UDMR de o candidatură a lui Laszlo Tokes pe listele FIDESZ la europarlamentare, că acest lucru nu "încurcă în niciun fel" Uniunea, întrucât listele partidelor din Ungaria nu vor exista în România.

Europarlamentarul Laszlo Tokes (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Prezent la Deva, la conferinţa judeţeană de alegeri a UDMR Hunedoara, Kelemen Hunor a fost întrebat de jurnalişti cum sunt influenţate voturile pentru UDMR de faptul că Laszlo Tokes candidează pe listele FIDESZ, acesta răspunzând că listele partidelor din Ungaria nu vor exista şi în România.

"Candidatura lui Tokes, în Ungaria, nu ne deranjează, nu ne încurcă în niciun fel, fiindcă la europarlamentare nu vor exista liste în România. Mă refer la listele partidelor din Ungaria. Nu se poate vota pe acele liste. Din acest punct de vedere, pe noi nu ne încurcă prezenţa lui pe o altă listă, dintr-o altă ţară. Este decizia lui, nu comentăm această decizie", a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor s-a arătat optimist în ceea ce priveşte rezultatul pe care UDMR îl va obţine la alegerile europarlamentare.

"Sunt convins că printr-o mobilizare bună vom ajunge la un rezultat bun (...) Dacă trimitem doi parlamentari înseamnă că am obţinut 6% sau peste 6% . Orice este peste 6,3% lucrează pentru al treilea mandat. Vom face o mobilizare bună şi trebuie să fim prezenţi în Parlamentul European. Asta este ţinta noastră", a adăugat liderul UDMR.

La începutul lunii februarie, europarlamentarul Laszlo Tokes anunţa că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, precizând că deocamdată nu "s-a stabilit" dacă o va face ca reprezentant al PPMT, al unor "organizaţii civice maghiare" sau ca independent.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!