Kovesi cotrobăie în Louis Vuitton-ul Elenei Udrea!

Kovesi cotrobăie în Louis Vuitton-ul Elenei Udrea!

Se precipita lucrurile in marile anchete detonate de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi in ultima perioada. Asa ca in dosarele EADS si Microsft deja se clarifica si ultimele necunoscute de pana acum, DNA fiind gata sa dea iama in „cartelul generalilor” de la MAI.

De asemenea, si ancheta cu prvire la mafia retrocedarilor de la ANRP avanseaza intr-un ritm care le da deja frisoane nenumaratilor politcieni sau oameni de afaceri implicati in aceasta retea transpartinica de influenta. Iar cele doua spete, desi separate, ar putea avea drept numitor comun un nume greu al politicii romanesti.

Este vorba despre Elena Udrea. Iar dezvaluirile despre plimbarica la Paris a liderei PMP, alaturi de buna sa prietena prietena Alina Bica, au reprezentat practic prologul scandalului care a urmat si care s-a soldat cu arestarea fostei sefe a DIICOT. Care, dupa cum incearca acum sa probeze procurorii anticoruptie, executa la nivelul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor ordinele miliardarului Dorin Cocos. Cel care, la acea data, era nimeni altul decat sotul bunei sale prietene, Elena Udrea. Ce-i drept, intre timp cuplul Udrea – Cocos s-a dizolvat in mod oficial, de comun acord, insa exista mari suspiciuni asupra „firimiturilor” financiare cu care s-a ales politiciana in urma partajului voluntar incheiat la notariat.

Bunurile cu care s-a ales politiciana in urma partajului voluntar

„Inevitabilul” prevazut de multi s-a produs si, in data de 10 iunie 2013, Elena Udrea si Dorin Cocos divortau pe cale amiabila la notariat. Mai mult, cei doi semnau de comun acord un act de partaj voluntar, prin care Udrea se alegea cu o parte din averea sotului, unul dintre cei mai bogati romani.

Si astfel s-a creat legenda justificarii cheltuielilor ulterioare ale politicienei, vehiculandu-se ideea ca aceasta s-ar fi imbogatit dupa divort. Numai ca actele oficiale arata ca fosta sotie a lui Cocos s-a ales mai degraba doar cu niste „firimituri” din averea omului de afaceri, despre care „National” a dezvaluit in exclusivitate ca incasa milioane de euro lunar numai din vanzarea de pulbere hemostatica spitalelor bucurestene. Plus sume uriase din restituirile „blatuite” la ANRP de prietena sotiei sale, Alina Bica. Astfel, Elena Udrea a obtinut dupa divort un teren intravilan de 4.412 mp, o jumatate dintr-un teren de 596 mp, un altul de 81,66 mp si, in sfarsit, o alta suprafata de 5.000 mp. Insa, tot in urma partajului, Elena Udrea a ramas si cu o patrime dintr-un teren de 697 mp, Dorin Cocos detinand o alta patrime, in timp ce „interfata” acestuia din urma, Mariana Cindea, jumatate din respectivul teren. Plus o casa de 169 mp pe Soseaua Pipera – Tunari si o alta constructie, de aceeasi suprafata.

Nici macar un leu!

Extrem de interesant este faptul ca respectivele terenuri si casute, dupa parerea expertilor, nu ar reprezenta cine stie ce mare lovitura imobiliara data de Elena Udrea, valoarea lor de piata fiind relativ scazuta. Ce-i drept, aceasta s-a ales la partaj si cu doua autoturisme. Insa nici la acest capitol politiciana nu a rupt gura targului, ea obtinand de la miliardarul care se afiseaza cu cele mai de fite limuzine din tara doar un Mercedes vechi de zece ani si un Fiat 500! Adica putin, extrem de putin. Ceea ce a starnit si nedumerirea anchetatorilor, carora nu le vine sa creada ca Elena Udrea a renuntat de buna voie si nesilita de nimeni la partea care ii revenea din averea uriasa acumulata de sotul sau, cel care numai pentru „pila” pusa pentru achizitionarea licentelor Microsoft si-a tras noua milioane de euro. Insa iata ca, in urma partajului, Elena Udrea nu a vrut nici macar un leu de la fostul sau sot! Iar aceasta generozitate rar intalnita in cazul divorturilor cuplurilor celebre si putred de bogate nu a facut decat sa intarate si mai curiozitatea procurorilor.

Doar din avocatie

Pentru ca atat celebrele genti Louis Vuitton, cat si partidele externe de shopping intensiv, cum a fost si cazul deja celebrei escapade de la Paris cu Alina Bica, trebuiau in fond si la urma urmei platite.

De ea sau de altcineva, dupa cum ar putea dezvalui verificarile facute. Desigur, inca lidera PMP ar putea invoca pentru plata acestor nesfarsite capricii feminine castigurile obtinute ca avocat, insa o astfel de justificare ar putea fi una neinspirata. Pentru ca nu ar face decat sa ridice la fileu mingea DNA, din moment ce, dupa cum reiese din informatiile intrate deja in posesia procurorilor, majoritatea contractelor de avocatura s-au derulat cu institutii ale statului.

De la „business” la „economic”

Dupa cum sustin sursele noastre, Elena Udrea a fost cunoscuta in „high-life”-ul dambovitean, pentru o buna perioada de timp, pentru partidele de shopping facute in special la Paris, unde se deplasa de fiecare data doar la clasa „business”. Numai ca atunci cand a plecat ultima oara in capitala Frantei pentru a-si face un selfie la coada de la votare din fata Ambasadei Romaniei, Udrea a calatorit, poate pentru prima oara in viata ei, cu o cursa aeriana obisnuita, ocupand un loc modest, pe unul dintre ultimele randuri de la clasa „economic”. Cătălin TACHE




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa