Mama lui MIRON MITREA, AUDIATĂ la Tribunal

Mama lui MIRON MITREA, AUDIATĂ la Tribunal

Mama lui MIRON MITREA, AUDIATĂ la Tribunal

DNA îl acuză pe Mitrea că ar fi primit foloase necuvenite, ca s-o menţină în funcţie pe fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu. Femeia, care a fost şi ea audiată vineri, este deja după gratii, după ce a fost condamnată la închisoare în două dosare ale lui Adrian Năstase: Trofeul Calităţii şi Zambaccian.

Mama lui Miron Mitrea a vorbit aproximativ 30 de minute în faţa instanţei. Ea a spus că a negociat cu vecinul ei, Sergiu Sechelariu, care era şi proprietarul firmei de construcţii şi secretar de stat în ministerul condus de Miron Mitrea.

"I-am dat banii lui Sergiu Sechelariu. Firma lui din Bacău s-a ocupat de autorizaţia de construcţie. Pentru plata lucrărilor am folosit banii mei câştigaţi în urma unui proces cu statul german. Am primit 300 de mii de euro de la statul german. Suma a fost depusă într-un cont de acolo. Apoi, am scos banii din acel cont si am plătit cash", a declarat în instanţă mama fostului ministru.

Mama lui Miron Mitrea a mai spus că Irina Jianu s-a rezumat la a primi banii, contra unor chitanţe.

Intanţa a audiat-o şi pe Irina Paula Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, trimisă şi ea în judecată alături de Miron Mitrea. Dosarul fostului Ministru al Transporturilor a ajuns în instanţă în 2009, dar a fost retrimis la parchet pentru refacerea urmăririi penale. În 2013, procesul lui Miron Mitrea a reînceput la Curtea Supremă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…