PMP, alături de PNL pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. PNL mai are nevoie de trei semnături

PMP, alături de PNL pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. PNL mai are nevoie de trei semnături

PMP consideră că reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit sunt două măsuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gură de oxigen pentru companiile şi persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Deşi le-a lansat în spaţiul public cu mult timp în urmă, premierul a evitat până acum aplicarea acestor prime măsuri de relaxare fiscală din mandatul său, ceea ne poate duce la concluzia că a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalanşa de taxe şi impozite noi sau majorate. De aceea, salutăm şi susţinem iniţiativa liberalilor de a sancţiona o eventuală neaplicare a acestor măsuri până la 1 mai“, se arată într-un comunicat al PMP.

Liderii PMP pun însă o condiţie pentru susţinerea iniţiativei PNL: conţinutul moţiunii să fie redactat împreună de cele două formaţiuni. „Credem însă că e nevoie de un dialog în interiorul opoziţiei pentru a stabili textul unei eventuale moţiuni de cenzură, precum şi liniile de atac împotriva guvernului Ponta. Reamintim că PNL nu mai are în
prezent un număr suficient de parlamentari pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură, deci cooperarea în rândurile opoziţiei e nu doar logică, ci obligatorie. Un asemenea demers ar fi cu atât mai eficient cu cât ar beneficia de o susţinere mai largă“, se mai arată în sursa citată.

PNL a pierdut trei membri în două zile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că parlamentarii liberali vor pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta şi a adăugat că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL, care să semneze documentul.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură . Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare“, a spus Antonescu.

Întrebat cum poate PNL să depună moţiunea „împotriva Guvernului Ponta-Ghiţă-Hunor“, în condiţiile în care numărul parlamentarilor liberali a scăzut sub pragul necesar pentru un asemenea demers, Antonescu a răspuns că va obţine „minimum patru semnături suplimentare“.

PNL nu mai are, începând de marţi, numărul de parlamentari necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură. Numărul parlamentarilor PNL a scăzut marţi la sub o pătrime din numărul total al aleşilor, prin anunţarea demisiilor din Senat ale liberalilor Victor Ciorbea şi Iosif Secăşan. Odată cu excluderea lui Radu Stroe din PNL, liberalii mai au nevoie de trei semnături pentru a îniţia o moţiune de cenzură. Numărul minim necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură este, în prezent, de 143 de semnături, iar PNL are în prezent 140 de aleşi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

4 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

5 De citit!