Sondaj CURS Avangarde: Ponta - 54%, Iohannis - 46% în turul doi

Sondaj CURS Avangarde: Ponta - 54%, Iohannis - 46% în turul doi

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ar câștiga cu 54% turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în timp ce contracandidatul său, liberalul Klaus Iohannis, ar obține 46%, arată un sondaj CURS Avangarde prezentat luni seară de TVR.

Potrivit cercetării sociologice, peste 46% dintre cei intervievați se declară foarte interesați de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 37% sunt interesați, 11% puțin interesați iar 6% susțin că nu sunt deloc interesați de scrutinul de duminică.

De asemenea, 57% dintre cei chestionați susțin că sigur vor vota pe 16 noiembrie, 20% declară că probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât dacă votează sau nu, 3% spun că cel mai probabil nu își vor exercita dreptul la vot, în vreme ce 4% afirmă că nu vor vota cu siguranță.

Sondajul de calibrare dintre cele două tururi a fost realizat în intervalul 7-9 noiembrie, pe un eșantion de 2.000 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani iar marja de eroare este de plus/minus 2,2%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!