Tăriceanu SIMTE CĂ SE APROPIE FUNIA DE PAR. ACUZĂ DNA de TORTURĂ

Tăriceanu SIMTE CĂ SE APROPIE FUNIA DE PAR. ACUZĂ DNA de TORTURĂ

Gibonul de Tăriceanu, a declarat miercuri seara, invitat, bineînțeles, la B1Tv, că șefa DNA face o confuzie atunci când afirmă că Parlamentul blochează ancheta procurorilor și că, de fapt, procurorii nu prea au probe. Afirmațiile acestui duduloi bășinos vin după ce CCR a obligat Senatul să publice rușinea de la votul pentru Șova și după ce, în urmă cu două zile au apărut informații conform cărora urmează să fie audiat la DNA.

Gibonul a declarat că procurorul-șef al DNA face o confuzie și că dacă DNA ar avea probe solide, ar trimite dosarul în instanță fără a mai fi nevoie de intervenția Parlamentului privind imunitatea deputaților sau senatorilor implicați în astfel de cauze.

Totodată, Tăriceanu afirmă că măsura arestului preventiv seamănă cu o metodă de „tortură” prin care acuzatul este presat să declare lucruri care să ajute la dosarul procurorilor.

„Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu înseamnă blocarea justiției. Dacă procurorii au probe suficiente, ce îi impiedică să trimită dosarul în instanță?  Care e piedica? Arestarea pe bandă rulantă începe să semene cu o modalitate de a pune presiune psihologică pe cei care sunt închiși pentru a obține alte declarații decât probele pe care le au procurorii la dosar. Asta e practica ce se extinde. Procedura curentă trebuie să fie aceea a anchetei, arestarea e o măsură excepțională, nu știu câtă lume înțelege că după 90 noi vorbim despre libertăți. Există o libertate absolută, dreptul la a fi în libertate, dar și dreptul la exprimare, dreptul de a călători, de a protesta, noi avem obligația de a apăra astfel de drepturi. Avem o viziune total diferită asupra acestei chestiuni și nu e viziunea mea în fața doamnei Kovesi sau invers. Abordarea nu e una individuală a mea, ci una democratică și europeană care pune pe primul plan libertățile cetățeanului”, a declarat Tăriceanu.

„Parlamentarii nu au imunitate decât pentru declarații politice. Că nu-i convine doamnei Kovesi, acum (..) știți, așa cum noi respectăm deciziile altor instituții, așa trebuie să respecte și justiția”, a continuat Tăriceanu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…