Un idiot/Palada: Să dea Dumnezeu să avem doar recesiuni dintr-astea/ Alt idiot/Ponta:,,Când vorbim despre economie, mizeriile lui Băsescu nu sunt importante''

Un idiot/Palada: Să dea Dumnezeu să avem doar recesiuni dintr-astea/ Alt idiot/Ponta:,,Când vorbim despre economie, mizeriile lui Băsescu nu sunt importante''

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, insistă că România cunoaște o creștere economică și i-a ironizat pe cei care susțin că cifrele eliberate de Eurostat indică o "recesiune".

 Întrebat, joi seară, la România Tv, dacă îngrijorările exprimate de președintele Băsescu sunt adevărate, Palada a răspuns: "Au fost vreodată reale îngrijorările sale? Președintele a jucat mereu într-o cheie cinică și electorală. Traian Băsescu nu are în vedere decăt să se scoată dânsul electoral".

"Să dea Dumnezeu să avem numai recesiuni dintr-astea", a adăugat purtătorul de cuvânt Guvernului.

Mirel Palada a precizat că România cunoaște o creștere economică, iar criticile reprezintă atacuri electorale.

"Evident că s-au turat motoarele electorale. E un efort de campanie al celor din zona de dreapta, România este în creștere economică", a spus Palada, arătând că vin semnale pozitive din zona producției industriale, a exporturilor și a inflației.

Ponta:,,Când vorbim despre economie, mizeriile lui Băsescu nu sunt importante''

,,Când vorbim despre economie, mizeriile lui Băsescu nu sunt importante''  Avem încasări în plus, avem locuri de muncă.  Aţi vazut la televiziunile internaţionale, creşterea economică a regiunii va fi afectată, Europa a primit o veste proastă. România mai puţin va reuşi să îşi păstreze creşterea economică. Este evident că şi economia Germaniei va fi o influenţă.  Pe 6 luni avem creşterea exportului, trebuie sa trecem peste problemele create de ploi, nu o sa putem sa trecem cu 5% crestere. Trebuie sa fim mai competitivi. Eu nu primesc altfel de date de la  INS, primesc ce primiti si dvs. Repet INS lucrează cu Eurostat-ul.  Noi nu trebuie sa intervenim”.  a  spus Ponta la Botosani,

 Realitatea de dincolo de imbecilităţile spuse de aceşti idioţi

Statisticile publicate joi dimineață de Bruxelles au adus vești proaste pentru economia zonei euro (18 țări), în special din cauza declinului înregistrat de motorul economic al Uniunii Europene, Germania. România a intrat în recesiune tehnică, însă vecinii săi regionali au înregistrat creșteri moderate sau de-a dreptul surprinzătoare, în cazul Ungariei lui Viktor Orban.

 Potrivit Eurostat, recesiunea tehnică reprezintă existența a două trimestre consecutive cu scădere economică. Datele Bruxelles-ului arată că economia României a avut în primul trimestru al acestui an scădere de 0,2%, iar în al doilea trimestru o scădere de 1,0%. Față de aceeași perioadă a anului trecut, există o creștere de 1,4%.

Vecina de la Sud a României, Bulgaria, a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 0,3%, iar îl al doilea trimestru de 0,5%. În raport cu aceeași perioadă a anului trecut, economia Bulgariei s-a mărit cu 1,6%.

În cazul Poloniei, creșterea de pe primul trimestru a fost de 1,1%, iar pe al doilea trimestru de 0,6. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de 3,2%. 

Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză
 Analiștii economici au fost surprinși de ritmul alert de creștere al Ungariei. Pe primul trimestru al acestui an, economia Budapestei a crescut cu 1,1%, iar pe al doilea trimestru cu 0,8%. Marea surpriză o reprezintă cifra care arată starea economiei în raport cu aceeași perioadă a anului trecut: creșterea este de 3,7%.

Publicația de specialitate Bloomberg listează trei aspecte notabile ale cifrelor remise de Bruxelles miercuri dimineață:

- PIB-ul zonei euro (țările care folosesc moneda unică euro, România nu este inclusă - n.r) nu a crescut în al doilea trimestru, ratând așteptările piețelor;

- Nu a apărut nicio calamitate în rândul economiilor periferice (Portugalia, Spania), ci performanțe slabe ale celor mai mari trei economii ale zonei euro: Italia, Franța și, cel mai important, Germania;

- Germania - motorul regional și cel mai influent lider politic și financiar - s-a alăturat Italiei în ceea ce privește contracția economică; este o chestiune de timp până când și Franța va intra în acest "club".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...