Atletism - CM: Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat titlul la aruncarea ciocanului

Atletism - CM: Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat titlul la aruncarea ciocanului

Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat, cum era de așteptat, titlul mondial la aruncarea ciocanului, duminică, în cadrul Campionatelor mondiale de atletism de la Beijing, reușind în fața unor tribune pline un rezultat cu multe semnificații pentru gazde - 80,88 m.

Pentru chinezi, cifra 8 este una a norocului, superstiție devenită celebră după ce Jocurile Olimpice din 2008 au fost programate să înceapă pe 8 august (8.08), ceremonia de deschidere începând la 8 seara.

Mare favorit, atletul polonez, student la educație fizică, cu o figură studioasă, cu ochelari, deține în acest moment primele 10 performanțe ale anului în această probă, în care a devenit pentru prima oară campion al lumii cu 2 ani în urmă, la Moscova.

Medalia de argint a revenit unui sportiv din Tadjikistan, Dilshod Nazarov — 78,55 m, iar cea de bronz unui alt polonez, Wojciech Nowicki, cu același rezultat (78,55 m), depășit de tadjik la criteriul celei de-a doua aruncări ca valoare (78,06 m față de 77,20 m).

După două zile epuizante și-au desemnat medaliatele și concurentele de la heptatlon, medalia de aur fiind cucerită detașat de britanica Jessica Ennis-Hill, care reușește performanța supremă la doar un an după ce a născut. Ea a totalizat 6.669 puncte, fiind urmată de canadianca Brianne Theisen Eaton — 6.554 puncte și de letona Laura Ikauniece — 6.516 puncte.

Una dintre marile favorite ale celei mai dificile întreceri din concursurile atletice feminine, Katarina Johnson-Thompson, campioană în acest an indoor a Marii Britanii, la pentatlon, s-a clasat ultima, pe locul 28, cu 5.039 puncte, după ce a făcut o greșeală nepermisă la lungime, unde a riscat totul, depășind toate cele 3 sărituri. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...