Atletism - CM: Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat titlul la aruncarea ciocanului

Atletism - CM: Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat titlul la aruncarea ciocanului

Polonezul Pawel Fajdek și-a păstrat, cum era de așteptat, titlul mondial la aruncarea ciocanului, duminică, în cadrul Campionatelor mondiale de atletism de la Beijing, reușind în fața unor tribune pline un rezultat cu multe semnificații pentru gazde - 80,88 m.

Pentru chinezi, cifra 8 este una a norocului, superstiție devenită celebră după ce Jocurile Olimpice din 2008 au fost programate să înceapă pe 8 august (8.08), ceremonia de deschidere începând la 8 seara.

Mare favorit, atletul polonez, student la educație fizică, cu o figură studioasă, cu ochelari, deține în acest moment primele 10 performanțe ale anului în această probă, în care a devenit pentru prima oară campion al lumii cu 2 ani în urmă, la Moscova.

Medalia de argint a revenit unui sportiv din Tadjikistan, Dilshod Nazarov — 78,55 m, iar cea de bronz unui alt polonez, Wojciech Nowicki, cu același rezultat (78,55 m), depășit de tadjik la criteriul celei de-a doua aruncări ca valoare (78,06 m față de 77,20 m).

După două zile epuizante și-au desemnat medaliatele și concurentele de la heptatlon, medalia de aur fiind cucerită detașat de britanica Jessica Ennis-Hill, care reușește performanța supremă la doar un an după ce a născut. Ea a totalizat 6.669 puncte, fiind urmată de canadianca Brianne Theisen Eaton — 6.554 puncte și de letona Laura Ikauniece — 6.516 puncte.

Una dintre marile favorite ale celei mai dificile întreceri din concursurile atletice feminine, Katarina Johnson-Thompson, campioană în acest an indoor a Marii Britanii, la pentatlon, s-a clasat ultima, pe locul 28, cu 5.039 puncte, după ce a făcut o greșeală nepermisă la lungime, unde a riscat totul, depășind toate cele 3 sărituri. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…