Atletism: Marian Oprea, primul român calificat în finala CE indoor

Atletism: Marian Oprea, primul român calificat în finala CE indoor

Triplusaltistul Marian Oprea este primul atlet român calificat într-o finală la Campionatele Europene indoor de la Praga, după ce vineri dimineața a obținut a doua performanță a calificărilor, cu rezultatul de 16,63 m, realizat din prima încercare, finala probei fiind programată sâmbătă, de la ora 19,40.Fostul vicecampion olimpic, dublu medaliat european, cu bronz, în sală, Marian Oprea, care va împlini peste puțină vreme 33 de ani, și-a etalat experiența de concurs încă de la prima încercare, cu o tentativă "la siguranță", la 29 de centimetri de prag, reușind, și în aceste condiții, cel mai bun rezultat al sezonului pentru el, 16,63 m.

De altfel, se preconizează un noul sistem de măsurare, de la bătaie, și nu de la prag, sistem care a și fost utilizat la un recent concurs, la săritura în lungime feminin, sârboaica Ivana Spasovic "câștigând" cu măsurarea de la desprindere 16 cm (de la 6,83 m la 6,99 m).

A doua încercare a lui Marian Oprea a fost depășită, iar a treia n-a mai efectuat-o, pentru a nu forța inutil. Primul în calificări, rusul Dmitri Sorokin — 16,76 m, a fost singurul care a îndeplinit pretențiosul barem de 16,75 m, din prima încercare.

Celălalt reprezentant al țării noastre la triplusalt, Alexandru Baciu, a terminat modest preliminariile, abia pe locul 17, cu 15,79 m.

În seriile probei feminine de 400 m, Adelina Pastor (locul 5 în seria I, cu 53"37/100) și Bianca Răzor (poziția a 3-a în a treia serie, cu 53''76/100) au ratat calificarea în semifinale.

Tot în reuniunea de dimineață concurează pentru calificări săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Marincu, precum și Claudia Bobocea, în seria a 2-a a primului tur al probei de 3.000 m.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...