Atletism: Marian Oprea, primul român calificat în finala CE indoor

Atletism: Marian Oprea, primul român calificat în finala CE indoor

Triplusaltistul Marian Oprea este primul atlet român calificat într-o finală la Campionatele Europene indoor de la Praga, după ce vineri dimineața a obținut a doua performanță a calificărilor, cu rezultatul de 16,63 m, realizat din prima încercare, finala probei fiind programată sâmbătă, de la ora 19,40.Fostul vicecampion olimpic, dublu medaliat european, cu bronz, în sală, Marian Oprea, care va împlini peste puțină vreme 33 de ani, și-a etalat experiența de concurs încă de la prima încercare, cu o tentativă "la siguranță", la 29 de centimetri de prag, reușind, și în aceste condiții, cel mai bun rezultat al sezonului pentru el, 16,63 m.

De altfel, se preconizează un noul sistem de măsurare, de la bătaie, și nu de la prag, sistem care a și fost utilizat la un recent concurs, la săritura în lungime feminin, sârboaica Ivana Spasovic "câștigând" cu măsurarea de la desprindere 16 cm (de la 6,83 m la 6,99 m).

A doua încercare a lui Marian Oprea a fost depășită, iar a treia n-a mai efectuat-o, pentru a nu forța inutil. Primul în calificări, rusul Dmitri Sorokin — 16,76 m, a fost singurul care a îndeplinit pretențiosul barem de 16,75 m, din prima încercare.

Celălalt reprezentant al țării noastre la triplusalt, Alexandru Baciu, a terminat modest preliminariile, abia pe locul 17, cu 15,79 m.

În seriile probei feminine de 400 m, Adelina Pastor (locul 5 în seria I, cu 53"37/100) și Bianca Răzor (poziția a 3-a în a treia serie, cu 53''76/100) au ratat calificarea în semifinale.

Tot în reuniunea de dimineață concurează pentru calificări săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Marincu, precum și Claudia Bobocea, în seria a 2-a a primului tur al probei de 3.000 m.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…