Fotbal: Benzema, suspendat provizoriu din selecționata Franței

Fotbal: Benzema, suspendat provizoriu din selecționata Franței

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, a fost suspendat provizoriu din selecționata Franței, a anunțat joi președintele Federației franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet.

Jucătorul nu va mai putea fi convocat în naționala "cocoșului galic" până la clarificarea situației sale juridice, a precizat conducătorul fotbalului din Hexagon.

"Karim Benzema nu mai este selecționabil până când situația nu va evolua, până când vor exista noutăți în acest dosar. Este o decizie pe care am luat-o în calitate de președinte al federației", a precizat Le Graet în fața presei, cu exact șase luni înaintea startului EURO 2016, competiție găzduită de Franța.

Jucătorul lui Real Madrid este cercetat de justiția franceză pentru participarea la presupusa șantajare a colegului său Mathieu Valbuena cu o casetă cu conținut sexual. El este acuzat de complicitate la tentativă de șantaj și participare la o asociere de răufăcători, fapte pentru care riscă cinci ani de închisoare.

"Mathieu Valbuena este victima. Karim Benzema este un băiat bun, total ireproșabil la Real Madrid, care nu are o comunicare extraordinară. Nu mi-a plăcut niciodată să dau sancțiuni, însă ca președinte al federației nu pot rămâne insensibil la ascultările telefonice care au apărut în ziare, în această afacere", a explicat conducătorul fotbalului francez.

Primul ministru francez Manuel Valls a luat poziție în acest dosar, afirmând, pe 1 decembrie, că "un mare sportiv trebuie să fie exemplar. Iar dacă nu este exemplar, atunci nu are loc în echipa Franței".

Karim Benzema, care va împlini 28 de ani pe 19 decembrie, a disputat până în prezent 77 de meciuri în tricoul reprezentativei Franței, pentru care a marcat 27 de goluri.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodora Oprea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…