Kyros Vassaras: Nu pot promite că arbitri nu vor mai greşi, dar promit că o vor face mai rar

Kyros Vassaras: Nu pot promite că arbitri nu vor mai greşi, dar promit că o vor face mai rar

Noul preşedinte al CCA, grecul Kyros Vassaras, a declarat, luni, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, că nu poate promite că arbitri români nu vor mai face greşeli, însă poate promite că numărul erorilor comise de aceştia se va reduce.

Kyros Vassaras: Nu pot promite că arbitri nu vor mai greşi, dar promit că o vor face mai rar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu am o filozofie în ceea ce priveşte delegarea arbitrilor. Este la fel cu cea a antrenorilor. Cei mai buni arbitri vor oficia la mai multe meciuri decât ceilalţi. Deci cei mai buni jucători dintr-o echipă - în cazul nostru cei mai buni arbitri din federaţie - vor juca. Cei mai buni jucători fac greşeli. Ne aşteptăm ca şi cei mai buni arbitri să facă greşeli. Nu pot să vă promit că nu vor fi greşeli, dar pot să vă promit că încercăm să reducem numărul greşelilor, iar arbitri să facă mai puţine greşeli decât jucătorii", a spus Vassaras, la Casa Fotbalului.

Kyros Vassaras şi-a prezentat planul său pentru dezvoltarea arbitrajului românesc, care cuprinde cinci direcţii importante: atragerea tinerilor către abritraj, identificarea şi promovarea talentelor din rândul actualilor arbitri, îmbunătăţirea calităţii arbitrajului, reprezentatrea cu succes la nivel internaţional şi îmbunătăţirea colaborării şi dialogului la nivelul CCA.

Comitetul Executiv al FRF a decis, la 11 iulie, numirea grecului Kyros Vassaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Kyors Vassaras îl înlocuieşte pe Alexandru Deaconu, care urmează să-şi continue activitatea în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În vârstă de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 până în 2009. După retragerea din activitate, Vassaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul românesc.

Alexandru Deaconu a ocupat funcţia de preşedinte al CCA din luna august a anului 2012.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…