Orașele Beijing și Almatî și-au depus dosarele de candidatură pentru JO de iarnă 2022

Orașele Beijing și Almatî și-au depus dosarele de candidatură pentru JO de iarnă 2022

Orașele Beijing (China) și Almatî (Kazahstan) și-au depus marți, la sediul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), de la Lausanne, dosarul de candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, informează AFP.

Foto: (c) Liu Xianguo/ XINHUA FLUX

Delegația chineză compusă din 20 de persoane și condusă de Liu Peng, președintele Comitetului național olimpic chinez, și Wang Anshun, președintele Comitetului de candidatură Beijing-2022 și primar al orașului Beijing, a fost prima care și-a depus dosarul la ora locală 11,00 la Christophe Dubi, directorul sporturilor din cadrul CIO.

Apoi, așa cum era prevăzut, după-amiază, delegația kazahă cuprinzând cinci persoane și condusă de Zaureș Amanjilova, primarul adjunct al orașului Almatî, și Timur Dosimbetov, secretarul general al Comitetului național olimpic din Kazahstan, și-a depus la rândul său dosarul de candidatură.

Fiecare din cele două delegații a avut dreptul la o reuniune de 30 de minute în sala Coubertin cu membri din conducerea CIO.

''Noi am depus un dosar de candidatură care întrunește recomandările CIO și pe cele ale președintelui Bach, incluse în Agenda 2020'', a declarat în fața presei Wang Anshun.

Beijingul, considerat favorit, și Almatî sunt ultimele candidate aflate în cursă după retragerea orașelor Stockholm (Suedia), Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) și Oslo (Norvegia).

În 2022, Jocurile Olimpice vor fi organizate pentru a treia oară consecutiv în Asia, după JO de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud) în 2018 și cea de vară de la Tokyo din 2020. Beijingul a mai găzduit JO de vară din 2008.

CIO va desemna organizatorul JO de iarnă 2022 pe 31 iulie 2015 la Kuala Lumpur.

Înainte de desemnare, comisia de evaluare a CIO se va deplasa la Almatî, între 14 și 18 februarie, apoi la Beijing, între 24 și 28 martie. Cele două orașe candidate vor prezenta apoi în detaliu proiectul lor în cadrul unui briefing cu membri ai CIO, în iunie la Lausanne, după care va mai avea loc o nouă prezentare cu o zi înaintea votului de la Kuala Lumpur.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...