Simona Halep debutează la US Open 2015 împotriva neozeelandezei Marina Erakovic

Simona Halep debutează la US Open 2015 împotriva neozeelandezei Marina Erakovic

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, desemnată cap de serie nr. 2, va juca împotriva neozeelandezei Marina Erakovic în primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului, conform tragerii la sorți care a avut loc joi la New York.

Halep, pentru care cea mai bună performanță la Flushing Meadows a fost prezența în optimi la ediția din 2013, va juca în premieră cu Erakovic (27 ani), numărul 99 în lume. 

Pe partea ei de tablou, Simona Halep poate juca în tururile următoare cu franțuzoaica Alize Cornet, cap de serie 27, cu germanca Sabine Lisicki sau cu elvețianca Timea Bacsinszky, cap de serie 14.

Alexandra Dulgheru o va avea ca adversară în primul tur pe germanca Angelique Kerber, cap de serie 11, în timp ce Irina Camelia Begu, cap de serie 28, va debuta în compania Olgăi Govorțova din Belarus. Dulgheru (26 ani, 51 WTA) a pierdut singurul meci cu Kerber (11 WTA), jucătoarea de 27 de ani câștigând în 2010, la Beijing, în turul al doilea, cu 6-2, 6-1. Begu (25 ani, 28 WTA) a fost învinsă de două ori de Govorțova (27 ani, 69 WTA). Belarusa s-a impus anul trecut la s-Hertogenbosch, cu 6-3, 7-6 (9), în primul tur al calificărilor, și anul acesta, la Toronto, în primul tur, cu 6-3, 7-6 (4).

Pe aceeași parte de tablou a Simonei Halep va juca și Monica Niculescu, care înfruntă în primul tur o jucătoare din calificări.

Pe cealaltă parte de tablou, unde se regăsesc Serena Williams și Maria Șarapova, Andreea Mitu o întâlnește în turul inaugural pe cehoaica Tereza Smitkova. Mitu (23 ani), aflată pe locul 74 în lume, a fost învinsă se Smitkova (20 ani, 100 WTA) anul acesta, în primul tur la Nurnberg, cu 6-1, 3-6, 6-3.

Liderul mondial Serena Williams, care țintește al patrulea titlu de Mare Șlem consecutiv, va juca în runda inaugurală cu rusoaica Vitalia Diatcenko, în timp ce Maria Șarapova, a treia favorită, va înfrunta o compatrioată, Daria Gavrilova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei