ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 15 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 15 OCTOMBRIE

Naționala de fotbal a României a învins formația Finlandei cu scorul de 2-0 (0-0), marți seara, pe stadionul Olimpic din Helsinki, într-un meci din Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

România s-a impus prin ''dubla'' lui Bogdan Stancu (54, 83), ambele goluri din pasele lui Lucian Sânmărtean, și a făcut un nou pas spre calificarea la turneul final din Franța.

* Fundașul român Răzvan Raț, a devenit al cincilea fotbalist care dispută 100 de meciuri pentru naționala României, marți seara, la Helsinki, în meciul cu Finlanda, din preliminariile EURO 2016. Dorinel Munteanu este jucătorul român cu cele mai multe selecții la naționala României, 134 (1991-2007), marcând 16 goluri. Pe locul doi în topul selecțiilor se află Gheorghe Hagi, cu 124 de selecții (1983-2000), în care a marcat 35 de goluri, podiumul fiind completat de Gheorghe Popescu (1988-2003), cu 115 selecții (16 goluri). Locul patru este ocupat de Laszlo Boloni, care a strâns 102 selecții la reprezentativă, în perioada 1975-1988, marcând 23 de goluri.

*Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat, marți seara, la TVR 1, că tricolorii au câștigat un meci foarte important, cu Finlanda (2-0), la Helsinki, în preliminariile EURO 2016. ''Sunt foarte mulțumit, am câștigat un meci foarte important. Nu am câștigat cu Ungaria, dar am reușit să ștergem cu buretele acele puncte pierdute'', a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a declarat marți seara, la TVR 1, după meciul cu Finlanda (2-0), din preliminariile EURO 2016, că nu are o ofertă concretă și nu știe dacă va pleca de la reprezentativă. ''Nu știu să existe o ofertă. Dacă va apărea ceva care să fie de nerefuzat aș putea pleca. M-aș bucura să existe o ofertă, dar nu știu să fi apărut și sunt sincer când spun asta'', a afirmat selecționerul.

* Irlanda de Nord și-a reconfirmat statutul de revelație a Grupei F a preliminariilor EURO2016, marți seara, la Pireu, prin victoria cu scorul de 2-0 în fața Greciei. Nord-irlandezii au deschis scorul prin Jamie Ward (9), cu un șut deviat de Loukas Vyntra. Kyle Lafferty a tranșat disputa, printr-un gol marcat pe contraatac (51). Anterior, Irlanda de Nord a învins Ungaria la Budapesta (2-1) și formația Insulelor Feroe la Belfast (2-0). Ungaria s-a impus la limită în Insulele Feroe (1-0), prin golul lui Adam Szalai (22), într-un meci în care și-a creat mai multe ocazii, dar insularii au avut o posesie superioară (58 procente).

* Campioana mondială en titre, Germania, a scăpat printre degete victoria în fața Irlandei, cu care a terminat la egalitate, 1-1, marți seara, la Gelsenkirchen, în preliminariile EURO 2016, după un gol marcat de insulari în prelungiri. John O'Shea a înscris în minutul 90+4, după ce Nationalmannschaft deschisese scorul prin Toni Kroos (71). Germania venea după un eșec răsunător în Polonia (0-2) și ocupă doar locul 4 în grupă. Polonia, performera etapei trecute, a fost ținută în șah de Scoția, 2-2, meci în care fundașul Stelei, Lukasz Szukala, a fost integralist la gazde.

* Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și croatul Marin Draganja s-a calificat, marți seara, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Viena, dotat cu premii totale de 521.405 euro, după victoria cu 4-6, 6-3, 10-8 în fața cuplului Federico Delbonis (Argentina)/Serghei Stahovski (Ucraina).

* Tenismanul român Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 521.405 euro, marți seara, după ce l-a învins în runda inaugurală pe portughezul Joao Sousa, cap de serie nr. 8, cu 7-6 (4), 4-6, 6-4.

* CSM Știința Baia Mare a renunțat la serviciile lui Stephen Hihetah, ''din motive disciplinare'', a anunțat campioana României la rugby pe site-ul său oficial. Aripa Stephen Hihetah (23 ani), internațional român de rugby în VII și în XV născut din mamă româncă și tată ghanez, născut în Anglia, a evoluat în cariera sa la formațiile engleze London Scottish, Barking, Blackheath și Barking, iar din 2013 juca la echipa băimăreană.

* Italianul Nicolo Napoli a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei CSMS Iași, ''lanterna roșie'' a Ligii I de fotbal, marți, într-o conferință de presă. Napoli, un tehnician care a mai activat în fotbalul românesc, îi va avea ca secunzi pe Adrian Kerezsy și pe Benone Dohot, în timp ce preparator fizic rămâne italianul Diego Zizzo, adus în Copou de precedentul antrenor, Ionuț Chirilă.

* Omul de afaceri Marian Iancu, fost patron al echipei de fotbal Poli Timișoara, a fost condamnat definitiv marți de judecătorii Curții de Apel București la 12 ani închisoare în dosarul RAFO.

* Echipa de fotbal Rapid București va putea evolua cu spectatori la următoarele două meciuri de acasă, a decis Comisia de Recurs din cadrul FRF, întrunită marți. Astfel, comisia a admis recursul formulat de FC Rapid și a desființat în parte Hotărârea Comisiei de disciplină în ceea ce privește sancțiunile aplicate clubului giuleștean. De asemenea, comisia a redus amenda pe care trebuie s-o plătească Rapidul, de la 22.500 la 10.500 de lei.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...