CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea lui Stan Mustaţă. Judecătorul este cercetat pentru fapte de corupţie

CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea lui Stan Mustaţă. Judecătorul este cercetat pentru fapte de corupţie

UPDATE 16:19 - Mustaţă: Sunt vorbe, trebuie să-mi dovedească mita, nu că s-a discutat în nişte cercuri de prieteni

Judecătorul Stan Mustaţă a declarat, marţi, la ieşirea din sediul DNA, că el nu a favorizat pe nimeni şi că dosarul său este bazat "doar pe vorbe", şi anume pe discuţiile unor cunoştinţe de-ale sale, iar anchetatorii trebuie să dovedească faptul că a primit mită.

La ieşirea de la DNA, Mustaţă a fost întrebat de ce apare numele său în dosarul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache şi dacă există vreo legătură între acel caz şi actualul în care este vizat, iar el a replicat: "Vorbe, sunt doar vorbe".

"Oameni buni când Viorica Dinu a fost arestată îl judeca pe Dan Voiculescu . Hai, la revedere, hai, la revedere (...) Pot să dau o achitare într-un dosar al DNA-ului, dacă ar fi apărut numele meu în celălalat?", a spus Mustaţă.

Întrebat în ce relaţii era cu Florian Alexandru şi dacă îl folosea pe acesta pe post de intermediar în cazul comiterii unor presupuse fapte de corupţie, Mustaţă a spus: "Nu, nici vorbă nu ştiu acest lucru. Eu nu i-am zis nimic, el mie, nimic. Dar cică era o listă, verificaţi lista. Dacă veţi găsi pe cineva acolo pus în libertate, dacă veţi găsi pe cineva achitat sau dacă veţi găsi pe cineva cu pedeapsa micşorată, atunci procurorii DNA au dreptate, dar veţi vedea că sunt doar vorbe".

Totodată, la întrebările jurnaliştilor, Mustaţă a negat că a băut o cafea cu fostul judecător al ICCJ Anton Pandrea în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu , arătând că este o poveste inventată de presă: "Niciodată. Doar vorbe. Şi, apropo de vorbe, era un coleg, nu eram eu acel judecător, era un coleg de-al meu. Colegi de-ai dumneavoastră au lansat această vorbă, erau ăia de pe Luju care erau şi acoperiţi. Eu am fost şi sunt curat, nu aveam cum. Eu aveam un cerc de prieteni...".

Întrebat la ce se referă când spune că jurnaliştii de la Luju sunt "acoperiţi", Mustaţă a zâmbit şi a întrebat dacă nu cumva şi jurnaliştii care îl intervievează sunt "acoperiţi": "Nu sunt şi pe aici? Care sunt? Hai la revedere...".

Mustaţă a mai răspuns că nu crede că DNA face presiuni prin declanşarea acestui dosar, adăugând că procurorii anticorupţie trebuie să dovedească acuzaţiile pe care le lansează: "Trebuie să mi-o dovedească mita. Că s-a discutat în anumite cercuri, prieteni, că o să vorbească să ajungă la mine, să pot să... în mai multe dosare, nu ştiu, patru, unul e într-adrevăr MM Stoica şi unul da, Dan Voiculescu, cu ăsta începe... Că nu ştiu ce prieten de-al meu s-a întâlnit cu nu ştiu ce prieten de-al lui şi că s-a promis că ar urma să... Niciun fel de sume. În ordonanţa procurorului nu e vorba de niciun fel de sume".

Întrebat de ce numele său a fost legat de mai multe scandaluri de-al lungul vremii, ultima oară fiind în cel privind favorizarea lui Dinel Staicu, magistratul a răspuns: "S-a zis acolo că aş fi dirijat, cei doi preşedinţi de secţie ar fi dirijat contestaţia lui Dinel. Deci legea spunea atunci la fel ca şi acum că cererea pentru contestaţie se soluţionează de instanţa care a soluţionat recursul. Deci trebuia să meargă la secţia I. La secţia I, unde eram eu, cum s-a putut dirija când erau trei contestaţii în anulare? Sunt acte şi documente, totul este la vedere, una a fost respinsă, una retrasă, iar una soluţionată. La primele două eu eram în concediu".

"În şedinţa din data de 29.04.2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, a precizat sursa citată.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, un grefier de la aceeaşi instanţă şi alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...