Proteste în Portul Constanța. „Vor să acosteze cu iahturile în sufragerie”

Proteste în Portul Constanța. „Vor să acosteze cu iahturile în sufragerie”

Timp de o lună, sindicaliștii și reprezentanții agenților economici din port vor protesta, zilnic, față de conducerea CN APMC, care a adoptat un „masterplan fantezist” pe banii contribuabililor.

 Activitatea în Portul Constanța este, practic, paralizată de ieri dimineaţă, ca urmare a protestului desfășurat de cel puţin 400 de angajaţi care cer Ministrului Transporturilor demiterea conducerii executive a administraţiei portuare. Conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) este contestată atât de sindicate, cât şi de agenţii economici. Protestatarii acuză „incompetența și abuzurile conducerii companiei care administrează Portul Constanța”, invocând creșterea chiriilor, refuzul încheierii contractelor de concesiune şi, mai ales, masterplanul portului, care ar fi fost întocmit fără consultarea portuarilor.

Reprezentantul agenților economici din port, Ștefan Muntoiu, a vorbit în timpul protestului despre politica tarifară defectuoasă a administrației portuare: „Conducerea executivă a portului tot creşte tarifele în perioadele acestea de criză, fără să se gândească ce înseamnă pentru activitatea economică, ce înseamnă pentru România, până la urmă. Pentru că dacă închizi, spre exemplu , Comvex-ul (operator de minereuri de fier), s-ar putea ca Arcelor Mital să aibă probleme mari. Dar nu se gândesc, ei fac masterplanuri de milioane de euro, care sunt numai prostii, numai idei fanteziste, cu o grămadă de bani din banii contribuabililor”. „Vor să ridice cazinouri!”, neau mai spus protestatarii.

Sindicaliștii contestă, la rândul lor, şi intenția transformării Portului Vechi, din apropierea Cazinoului, într- o zonă urbană cu locuințe de lux, hoteluri, restaurante, cazinouri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară