6 GREŞELI pe care le comiţi atunci când foloseşti PLACA de ÎNTINS părul

6 GREŞELI pe care le comiţi atunci când foloseşti PLACA de ÎNTINS părul

Ce greşeli faci când îţi întinzi părul cu placa

Greseala nr. 1: nu aplica spray/ser protector inainte de folosirea placii incinse

Principalul factor daunator pentru par este temperatura ridicata a placii de intins. Indiferent cat de performant este dispozitivul, cate straturi protectoare sustin producatorii de produse si ustensile de coafat ca au, tot este absolut necesara aplicarea unui spray sau ser protector pe lungimea firelor de par pentru a prevenit fragilizarea lor. Iar peste acest prim pas multe femei sar.

Greseala nr. 2: setarea unei temperaturi joase

Pe de alta parte, unele femei obisnuiesc sa-si seteze placa de intins parul la o temperatura joasa sperand ca astfel vor prevenit “arderea” firelor de par. Insa, specialistii in hairstyling atrag atentia ca temperatura de la mediu in sus, catre incins, este cea recomandata, cu atat mai mult cu firul de par este mai gros. De ce? Atunci cand setezi placa de intins la o temperatura joasa, trebuie sa efectuezi miscarea de intins de mai multe ori pentru a obtine efectul dorit, iar frecarea, chiar si la temperaturi joase, dauneaza firelor de par. Daca temperatura este inalta, chiar si una sau doua miscari sunt suficiente.

Greseala nr. 3: tragi de par in jos cand il intinzi cu placa

Mai ales din comoditate, multe femei obisnuiesc sa traga de suvita de par in jos in timp ce o intind cu placa. Aceasta tehnica lasa, insa, parul fara volum, lipit de cap. Specialistii in hairstyling recomanda tragerea suvitelor de par in sus sau macar perpendicular cu solul atunci cand le intindem cu placa, tocmai pentru obtinerea volumului. Mai mult, pentru extravolum, este recomandat ca placa sa fie fixata cat mai aproape de radacine si printr-o miscare de rotatie sa porneasca tragerea pe toata lungimea parului. In felul acesta, veti obtine volum de la radacina.

Vezi mai multe pe lyla.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 „Ar fi primul val al ofensivei”

3 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

4 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?