Veste bună din economie: comerţul a crescut cu 7,5% în februarie

Veste bună din economie: comerţul a crescut cu 7,5% în februarie

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în luna februarie atât faţă de ianuarie cât şi faţă de luna corespunzătoare de anul trecut, cu 1,3%, respectiv 7,5%, în principal pe segementul produselor nealimentare, potrivit datelor publicate de INS.

Faţă de februarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 8,7% datorită creşterilor la vânzările de produse nealimentare (+13,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 7,5% comparativ cu luna corepsunzătoare de anul trecut, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%).

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Așa o fi?

3 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

4 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari

5 „Voiau să ne ia borcanul cu 9,5 lei și îl puneau pe raft cu 30 de lei” / Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, el…