Avionul guvernamental polonez, implicat într-un incident aviatic la Varșovia

Avionul guvernamental polonez, implicat într-un incident aviatic la Varșovia

Un avion guvernamental polonez la bordul căruia se afla președintele parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a fost implicat miercuri într-un incident pe aeroportul militar Okecie din Varșovia, informează postul de televiziune TVN24, preluat de agenția de presă TASS.

Potrivit primelor informații, avionul Embraer 175 nu a reușit să ia altitudine la decolare, iar pilotul a fost nevoit să activeze frâna de urgență.

Delegația poloneză, în frunte cu președintele Seimului, trebuia să ajungă la Praga, la o reuniune cu parlamentari cehi. La bord se aflau și vicepreședinți ai parlamentului polonez, reprezentanți ai cancelariei camerei inferioare a parlamentului, consilieri și experți. Nimeni nu a suferit răni grave, potrivit sursei citate.

'În timpul călătoriilor mele, m-am confruntat de multe ori cu situații ce păreau periculoase. Însă, de data aceasta, părea că avionul a căpătat viteză mare și începe să se desprindă de la sol. Frânarea a fost extrem de bruscă și neașteptată', a relatat vicepreședintele Seimului, Jerzy Wenderlich.

Cauzele incidentului sunt în curs de clarificare. Potrivit informațiilor, la bordul avionului a avut loc o defecțiune la sistemul electronic. În afară de aceasta, pilotul i-ar fi informat pe pasageri că au apărut probleme la sistemul de navigație. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori