Avionul guvernamental polonez, implicat într-un incident aviatic la Varșovia

Avionul guvernamental polonez, implicat într-un incident aviatic la Varșovia

Un avion guvernamental polonez la bordul căruia se afla președintele parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a fost implicat miercuri într-un incident pe aeroportul militar Okecie din Varșovia, informează postul de televiziune TVN24, preluat de agenția de presă TASS.

Potrivit primelor informații, avionul Embraer 175 nu a reușit să ia altitudine la decolare, iar pilotul a fost nevoit să activeze frâna de urgență.

Delegația poloneză, în frunte cu președintele Seimului, trebuia să ajungă la Praga, la o reuniune cu parlamentari cehi. La bord se aflau și vicepreședinți ai parlamentului polonez, reprezentanți ai cancelariei camerei inferioare a parlamentului, consilieri și experți. Nimeni nu a suferit răni grave, potrivit sursei citate.

'În timpul călătoriilor mele, m-am confruntat de multe ori cu situații ce păreau periculoase. Însă, de data aceasta, părea că avionul a căpătat viteză mare și începe să se desprindă de la sol. Frânarea a fost extrem de bruscă și neașteptată', a relatat vicepreședintele Seimului, Jerzy Wenderlich.

Cauzele incidentului sunt în curs de clarificare. Potrivit informațiilor, la bordul avionului a avut loc o defecțiune la sistemul electronic. În afară de aceasta, pilotul i-ar fi informat pe pasageri că au apărut probleme la sistemul de navigație. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...