Evgheni Şevciuk: Transnistria este pregătită să riposteze "oricărei agresiuni militare"

Evgheni Şevciuk: Transnistria este pregătită să riposteze "oricărei agresiuni militare"

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat luni că Transnistria nu planifică un "atac asupra vecinilor" săi, însă este pregătită să riposteze "oricărei agresiuni militare", relatează site-ul transnistrean President.gospmr.ru.

Evgheni Şevciuk: Transnistria este pregătită să riposteze "oricărei agresiuni militare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei şedinţe a Consiliului de Securitate de la Tiraspol, Şevciuk a denunţat "presiunea informaţională" asupra Transnistriei, fapt ce "contribuie la o escaladare a tensiunilor în rândul populaţiei", informează site-ul.

"Transnistria nu a atacat pe nimeni niciodată. Nu planificăm un atac asupra vecinilor noştri", a declarat liderul separatist, îndemnând populaţia din stânga Nistrului să fie atentă la "provocările" informaţionale.

"Suntem pregătiţi să ripostăm oricărei agresiuni militare. Activităţile vizând pregătirea militară (în Transnistria) se desfăşoară într-un mod regulat, programat", a declarat Şevciuk.

Anterior, KGB-ul de la Tiraspol a dezminţit informaţii apărute în presa ucraineană cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni. Serviciul a insistat, de asemenea, că nu a trimis avioane fără pilot să survoleze teritoriul ucrainean.

KGB-ul a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept "provocări" care au scopul de a "destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat