Poroșenko: Putin nu va avea nimic de la Ucraina

Poroșenko: Putin nu va avea nimic de la Ucraina

Vladimir Putin "nu va avea nimic" de la Ucraina, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un interviu apărut miercuri în publicația elvețiană Neue Zürcher Zeitung, transmite AFP.

"Nu îi voi acorda nicio posibilitate lui Putin de a lua vreo bucată din teritoriul Ucrainei", a afirmat președintele ucrainean, în marja Forumului Economic de la Davos.

În opinia sa, "linia frontului pentru apărarea libertății și democrației se află în Ucraina".

Confruntările sângeroase între forțele separatiste și armata ucraineană continuă în estul Ucrainei, care a pierdut în martie anul trecut regiunea Crimeea, anexată de Rusia.

Președintele ucrainean a mai indicat că și-a reînarmat puternic țara în ultimele luni. "Între august și ianuarie, am ridicat o armată extrem de puternică. Peste 1.000 de tancuri și vehicule blindate au fost livrate. În iunie, nu mai aveam armată, acum avem o armată", a spus el.

Ucraina cheltuie în prezent pe politica de apărare 6,5 milioane de dolari pe zi, ceea ce explică urgența unui ajutor umanitar pentru această țară, a mai indicat președintele.

Întrebat despre nevoile financiare ale țării sale, președintele ucrainean a spus că va trebui să se aștepte încheierea misiunii FMI la Kiev, prevăzută pentru 29 ianuarie. "În acel moment vom putea calcula suma necesară pentru a finanța reformele țării", a indicat el.

Președintele ucrainean a adăugat că va încerca "să nu întrerupă dialogul cu Putin". "Vorbim cel puțin o dată la două săptămâni", a spus el.

"Dacă mă întrebați dacă am încredere în Putin, vă spun că nu. Dacă mă întrebați dacă am încredere în UE, vă răspund că da", a concluzionat președintele ucrainean.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina