Albert de Monaco a acceptat

Albert de Monaco a acceptat

Prinţul Albert de Monaco a acceptat miercuri să ia parte la "Ice Bucket Challenge", care constă în vărsarea unei găleţi cu apă cu gheaţă în cap în beneficiul unei asociaţii de caritate, şi l-a nominalizat pe preşedintele francez François Hollande, relatează AFP.

Într-o înregistrare video postată miercuri dimineaţa pe contul de Facebook al principatului, prinţul apare purtând o cămaşă albă şi le mulţumşte în engleză celor care l-au nominalizat, şi anume fostului jucător irlandez de rugby Brian O'Driscoll.

"Sunt foarte fericit şi mândru să iau parte la acest proiect extraordinar şi aş fi fericit să fac personal o donaţie LSA" - Asociaţia de luptă împotriva sclerozei laterale amiotrofice (SLA), o boală neurodegerativă cunoscută şi sub numele de boala Charcot sau boala Lou Gehrig - afirmă Albert de Monaco.

"Aş dori să-l «nominalizez» pe preşedintele François Hollande din Franţa, (pe cofondatorul şi preşedintele) Philip Knight de la Nike şi pe prinţul Haakon din Norvegia", a continuat el.

"Să începem", spune el, după care ia o găleată cu apă şi şi-o toarnă în cap. Nici nu apucă bine să excalme "Super!" că asupra sa este aruncată apa din încă două găleţi, de către persoane aflate în afara cadrului.

Numeroase personalităţi, între care Steven Spielberg, Justin Bieber, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, David Beckham, au acceptat în ultimele zile "provocarea", lansată de americani şi care s-a extins la nivel mondial.

"ALS Ice Bucket Challenge" are ca obiectiv susţinerea asociaţiei ALS, care luptă împotriva bolii Charcot.

La 29 august, asociaţia primise donaţii în valoare de peste 100 de milioane de dolari de la aproximativ trei milioane de persoane, faţă de 2,8 milioane cât primise anul trecut în aceeaşi perioadă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”