Mazăre spune că la ultima ediţie a carnavalului din Mamaia vor fi aduşi lei, şerpi şi un aligator

Mazăre spune că la ultima ediţie a carnavalului din Mamaia vor fi aduşi lei, şerpi şi un aligator

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că la ultima ediţie a carnavalului de la Mamaia din acest sezon estival, care va avea loc la sfârşitul lunii august, când edilul va fi Ramses, vor fi aduşi lei, şerpi şi un aligator de la un circ ambulant din staţiune.

Mazăre spune că la ultima ediţie a carnavalului din Mamaia vor fi aduşi lei, şerpi şi un aligator

Mazăre a mers, miercuri, la un circ ambulant, amplasat la intrarea în Mamaia, pentru a vedea ce animale pot fi aduse la carnaval şi dacă proprietarul circului, un cetăţean sârb, doreşte să-l ajute, acesta spunând că este de acord să participe la evenimentul de la sfârşitul lunii august.

La un moment dat, în timp ce vizita animalele, unul dintre reprezentanţii circului i-a adus primarului un pui de leu pe care acesta l-a luat în braţe. Puiul de leu se numeşte D’Artagnan, are patru luni şi va fi adus la carnaval, urmând să fie pus pe carul alegoric, într-o cuşcă specială alături de fratele său.

De asemenea, pe scena din Piaţeta Cazino vor fi aduşi alţi lei maturi de la circul respectiv.

Mazăre a spus că fără animale nu ar fi putut fi creată atmosfera din Egiptul Antic.

Trebuie să recreem atmosfera din Egiptul Antic şi toată atmosfera de acolo presupunea pentru ei animalele. Dacă aţi observat şi zeii lor sunt întruchipări de oameni cu cap de animale, animalele reprezentau ceva mistic pentru ei şi atunci obligatoriu trebuia să dăm o culoare şi o savoare în plus. O să avem şi luptă, să nu credeţi că nu avem luptă, o să avem cascadori şi o să avem luptă şi echipamente de luptă din perioada respectivă”, a afirmat Radu Mazăre .

Ulterior, primarul a pus mâna pe un piton, spunând că şi acesta va avea un rol în cadrul carnavalului.

“Doi pitoni vor fi pe scenă atunci când va fi prezentat la finalul actului haremul pe care îl avea Ramses. El a avut două sute de soţii şi un harem format din aproximativ patru mii de femei. Femeile erau luate de peste tot din colţurile imperiului, avea spre exemplu nişte femei nubiene care erau luptătoare şi care erau tatuate în formă de şarpe la gât, în jurul corpului, cu numărul de morţi pe care îi făcuseră. În momentul în care va fi prezentat haremul o să fie şi pitonii pe scenă”, a spus Mazăre.

El a precizat că la ultima ediţie a carnavalului va fi adus şi un aligator de trei metri, adăugând că prin prezenţa acestor animale spectacolul va fi impresionant în primul rând pentru copii.

“Pentru copii carnavalul va fi fascinant şi aştept să vină şi să vadă pe viu animalele şi spectacolul pe care o să-l fac acolo combinat bineînţeles cu lupta, cu bătălia, cu costumele, cu partea de istorie pe care o s-o prezentăm”, a spus Radu Mazăre.

La carnaval, va fi prezent şi magicianul de la circ, acesta refuzând să dezvăluie surprizele pe care le-a pregătit şi spunând doar că va fi însoţit de asistenţii săi, un ciobănesc elveţian şi un papagal.

Mazăre a anunţat că scenariul ultimei ediţii a carnavalului va cuprinde elemente istorice şi legende, aşa cum s-a întâmplat şi la spectacolul cu Ştefan cel Mare.

El a menţionat că o altă surpriză o va constitui prezenţa artiştilor de la Opera din Constanţa.

“Am vorbit cu directoarea Operei şi la încoronarea lui Ramses, când i se pune coroana Egiptului de Sus şi Egiptului de Jos, o să-mi trimită trompetiştii din «Aida» pentru că ei joacă acum «Aida» şi mai au nişte decoruri, nişte costume. Sunt plecaţi în turneu, dar se întorc pe 21 şi mergem să vedem şi decorurile lor. O să recreăm construcţia unei piramide pe scenă, cu scripeţi, cu sclavii, cu biciul”, a mai declarat edilul.

Întrebat care este animalul său preferat, Mazăre a spus că leul, precizând că are o fotografie cu un leu făcută în Tanzania: “Leul. Am şi o fotografie făcută de un colaborator de-al meu, făcută în Tanzania, cu un leu care merge singur aşa, nu foarte tânăr. O am acasă fotografia mare şi am pus-o în casă, este senzaţională. Brăzdat de lupte aşa, dar puternic, sigur pe el. Sunt unele fete care îmi spun «leuţul meu»”, a spus Mazăre râzând.

Ultima ediţie din acest an a carnavalului de la Mamaia va avea loc pe 30 august.

Primarul Constanţei s-a costumat în această vară în Cezar şi în Ştefan cel Mare, iar la ediţiile anterioare ale carnavalului, el a purtat diverse costume, fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…