Noua conducere a TVR mizează pe insolvenţă

Noua conducere a TVR mizează pe insolvenţă

Cel mai solicitat candidat a fost actualul director general interimar al SrTV, Stelian Tănase, care a încercat să dea explicaţii privitoare la starea actuală a TVR. Tănase a fost întrerupt de preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, care l-a atenţionat să fie prudent în declaraţii: “Aveţi grijă cu declaraţiile privind insolvenţa, sunt foarte mulţi care, în urma acestor declaraţii, au început să intre în fibrilaţii”, a opinat fostul ministru al Culturii. “Exact, prefer să nu mă antepronunţ”, a răspuns directorul SrTV şi a abandonat subiectul.

Surse politice au declarat, însă, pentru “Adevărul”, că insolvenţa ar fi planul pe care Tănase l-ar pune în aplicare, odată instalat în fruntea SrTV, însă e una dintre variantele care, potrivit lui Ştirbu, îngrijorează creditorii TVR. Pentru a risipi îngrijorările, senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, i-a oferit şi o recomandare lui Tănase: “Insolvenţa se face, nu se anunţă!”.

În ciuda situaţiei economice a TVR, Stelian Tănase a anunţat că postul public va difuza, anul acesta, Campionatul Mondial de Fotbal. Surse politice au declarat, pentru “Adevărul”, că drepturile de televizare au fost cumpărate cu două milioane de euro.

Consilierul premierului, propus în CA

La audieri, candidatul propus de Guvern s-a lovit de o problemă: incompatibilitatea. La insistenţele unui parlamentar, Corneliu Calotă, propus în CA din partea Executivului, a admis, în cele din urmă, că în prezent este consilierul premierului Victor Ponta. “E adevărat, sunt consilier al premierului de un an de zile”, a explicat el, dar a precizat că nu beneficiază de un venit. “Am intrat în acest dans pentru că este nevoie de experienţa pe care o am”, a conchis el.

Firea, nemulţumită de politica editorială

În timp ce candidaţii s-au arătat preocupaţi de problemele economice, politicienii au abordat şi conţinutul editorial. Senatoarea PSD Gabriela Firea i-a transmis, vizibil iritată, lui Tănase că este profund nemulţumită de lipsa de obiectivitate a angajaţilor TVR. “Peste 80% din moderatori nici măcar nu mimează independenţa editorială”, s-a plâns ea şi i-a cerut directorului interimar să reevalueze personalul.

“Chiar astăzi am început evaluarea, săptămâna viitoare vom discuta cu toţi moderatorii”, a fost răspunsul prompt al lui Stelian Tănase, urmat de constatarea că nu se poate “amesteca” în politica editorială.

Comisiile reunite au amânat votarea membrilor CA propuşi de salariaţii TVR, întrucât procedura de alegere face subiectul unei contestări în instanţă. Azi, candidaţii propuşi vor urma să primească votul plenului Parlamentului.

Candidaţii validaţi

Stelian Tănase şi Andrei Muraru - PNL

Claudiu Brânzan şi Cătălin Blebea -PSD

Radu Carp - PDL

Adrian Bucur -PC

Eduard Dumitraşcu - PPDD

Romina Surugiu - Preşedinţie

Corneliu Calotă - Guvern

Raico Cornea – minorităţi

Debreczeni Hajualka -UDMR

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...