Cinci români au fost salvaţi de MAGHIARUL UCIS ÎN BĂTAIE de opt interlopi

Cinci români au fost salvaţi de MAGHIARUL UCIS ÎN BĂTAIE de opt interlopi

Cinci români salvaţi de maghiarul ucis în bătaie de interlopi / FOTO: adevarul.ro

Ambii rinichi şi pancreasul lui Ozsvath Oszkar Levente au ajuns la Cluj, în timp ce corneea şi ficatul au fost duse la Bucureşti.

Zborul spre Oradea pentru prelevarea organelor s-a făcut cu o aeronavă SMURD cu dotări de înalt nivel, pusă la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne, în urma unei solicitări de ultimă oră venite de la Agenţia Naţională de Transplant, scrie adevarul.ro.

Pilotul care s-a aflat la manşa avionului care a adus organele în Bucureşti, căpitanul comandor Emil Olteanu, are peste 20 de ani de experienţă şi sute de ore de zbor pe avioane militare.

"În aeronavă avem responsabilităţi diferite, însă, în momentul în care sunt începute procedurile de zbor, tot ce mă interesează este să duc la destinaţie pasagerii, fie că ei transportă organe, fie că sunt persoane care au fost implicate în accidente rutiere grave sau au suferit arsuri care le pun în pericol viaţa. Este, ce e drept, puţin ciudat să ştii că într-o cutiuţă sunt organe”, a mărturisit căpitanul comandor Olteanu.

Faptul că echipa de prelevare care pleca de la Bucureşti era una numeroasă l-a determinat pe medicul coordonator al Agenţiei Naţionale de Transplant, doctorul Victor Zota, să apeleze la resursele MAI şi să nu ia în vedere zborurile de linie ale companiilor aeriene şi nici aeronavele de mici dimensiuni ale Şcolii de Aviaţie, cu care Agenţia are un contract încheiat de ani buni.

Echipa a ajuns la Oradea pentru a preleva organele după aproape trei zile în care medicii de acolo au încercat să convingă familia tânărului să-i doneze organele. Cea care a reuşit să obţină acordul mamei şi al celor două surori a fost chiar medicul Carmen Pantiş, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea, unde Ozsvath Oszkar Levente era internat în comă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!