Familiile Obama și Clinton, alături de Joe Biden la funeraliile fiului său Beau

Familiile Obama și Clinton, alături de Joe Biden la funeraliile fiului său Beau

Președintele american Barack Obama și familia sa au participat, alături de numeroase figuri politice importante din SUA, printre care Bill și Hillary Clinton, la funeraliile fiului vicepreședintelui Joe Biden, Beau, răpus săptămâna trecută de un cancer la vârsta de 46 de ani, relatează Reuters.

În jur de o mie de persoane au umplut biserica catolică Sf. Anton din Padova din orașul Wilmington pentru slujba funerară a lui Beau Biden. Vicepreședintele Joe Biden a intrat împreună cu familia sa în biserică la începutul ceremoniei.

Beau Biden a fost diagnosticat cu cancer cerebral în august 2013. Tratat chirurgical, prin radioterapie și chimioterapie, cancerul a recidivat în această primăvară.

Decesul lui Beau constituie un nou capitol tragic din viața lui Joe Biden, care și-a pierdut prima soție și fiica într-un accident de mașină la scurt timp după ce câștigase un loc în Senat, în 1972. Beau și fratele său Hunter au fost și ei răniți în acel accident, dar au supraviețuit.

Beau Biden, care a fost căsătorit și avea doi copii, a fost omagiat în ultimele zile pentru viața sa exemplară. Acesta a fost procuror general al statului Delaware și a servit un an în Irak ca membru al Gărzii naționale din Delaware. Moartea sa a fost reflectată pe larg în presa americană și a atras un mare val de simpatie față de vicepreședinte.

Președintele Obama, a cărui familie este apropiată de a lui Biden, a fost rugat de tatăl celui decedat să rostească un elogiu. Chris Martin, vocalistul trupei Coldplay, s-a oferit să cânte la serviciul funerar, după ce a auzit că Beau Biden era fan al formației sale.

La ceremonie au asistat congresmeni și mai mulți membri ai cabinetului Obama, ca și fostul secretar de stat Hillary Clinton, potențial rival al lui Joe Biden dacă acesta se va decide să candideze și el la nominalizarea democrată în cursa pentru Casa Albă. Fosta Primă Doamnă și actualul vicepreședinte sunt prieteni, adaugă Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…