Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

SUA: Creșterea numărului de crime cu caracter rasist în perioada campaniei lui Donald Trump

Statele Unite au cunoscut odată cu campania electorală a lui Donald Trump o creștere puternică a crimelor și delictelor cu caracter rasist sau având ca țintă un anumit grup social, a informat luni poliția americană, scrie AFP.

Potrivit acestui raport anual prezentat de FBI, infracțiunile motivate de prejudecăți împotriva unei comunități etnice, religioase, sexuale sau de alt fel au crescut cu aproape 5% în 2016 în raport cu 2015, de la 5.850 la 6.121.

Dacă se consideră numai trimestrul al patrulea (octombrie-decembrie) 2016, în jurul alegerilor prezidențiale de la 8 noiembrie, această majorare este însă de aproape 26%.

Șase victime din zece au fost țintă din cauza rasei lor. Crimele motivate de ura față de o religie au cunoscut, de asemenea, o creștere în 2016, vizându-i în special pe evrei și musulmani.

Donald Trump a desfășurat o campanie prezidențială populistă, insistând pe teama față de străini și legând constant criminalitatea de minoritățile provenite din imigrație. Actualul președinte american a fost criticat pentru încurajarea grupărilor de extremă dreaptă și pentru promovarea tensiunilor rasiale din țară.

În Statele Unite, "hate crimes" grupează o întreagă serie de infracțiuni criminale aparte, mergând de insulte la crime, trecând prin hărțuire sau agresiuni.

Victimele au în comun faptul că au fost alese ca țintă din cauza apartenenței, reale sau presupuse, la un grup social sau la o religie, ori din cauza identității sexuale sau a infirmității lor.

Aceste fapte considerate deosebit de revoltătoare sunt urmărite de justiția federală ca delicte și crime însoțite de circumstanțe agravante, ceea ce înăsprește semnificativ pedepsele pronunțate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

loading...

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviule, cheamă elicopterul! Morar și-a pus deja piciorul în ghips!

2 BOMBA zilei! UDMR iese din jocul ANTIJUSTIȚIE? Declarații INCENDIARE ale vicepreședintelui Comisiei Iordache, …

3 Citiți acest articol excepțional. Este vorba fix despre ce vor să facă acum pesediștii cu România

4 Să nu ignorăm un amănunt: „IROZII” de la Antena 3 sunt cei care mutilează acum legile Justiției

5 VIDEO Priviți imaginea asta! E „România” pe care vor să ne-o dea înapoi PSD, Voiculescu și Năstase!

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă